måndag, september 24, 2012

Kvällen

Kvällen lider mot sitt slut. Mörkret utanför fönstret tränger undan allt ljus i lägenheten som tycks göra allt i sin makt för att påminna dig om sängens värmande omfamning. Nattens ljus lyser från stjärnorna och bilarnas lyktor. Dagen började. Dagen passerade. Sakta men säkert stänger du kroppens alla kanaler och nattens ritualer utförs en efter en fram till dess sista anhalt i sömnen.

Imorgon vaknar du upp till en ny dag. Som även den kommer passera. Men det som spelar roll är vad du gör av den. Genomför eller lever. Valet är ditt. Livet är fritt. Men världen förväntar sig att du gör dagen möjlig genom att leva och producera. Ta vara på din tid. Tid är pengar. Men vad är pengar? Förtjänsten av det du fyller dagen med. Det är ditt liv, men deras pengar. Du är en produkt av dagen. En vinst eller förlust. Tjänare eller förrädare av världen.

Kvällen lider mot sitt slut. Mörkret utanför fönstret tränger sig in i din själ som skriker efter en god natts sömn. Du påminner dig själv om att leva livet, men skjuter upp det till nästa dag. Då du ska vara utvilad och hungrig. Men kroppens alla kanaler har stängts ner och du somnar av ren utmattning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar