torsdag, februari 06, 2014

Mina ord om Deltävling 2 - Linköping

JEM - Love trigger
Min placering: 5
Bra klubbmusik i grunden om man frågar mig. Sånt här får mig att vilja dansa. MEN, Deras röster fyller inte upp och bär den coola musiken och lämnar mig väldigt oberörd. De ser ut att vara en väldigt dynamisk trio och ger ett grymt intryck fram tills de kom upp på scenen. De måste visa lite mer attityd och jävlar annama om de vill existera i musikbranschen. 

The Refreshments - Hallelujah
Min placering: 8 
Snälla, snälla, snälla, jag ber er snälla, snälla, snälla SLUTA! Opersonligt trams med en på tok för ansträngd sångröst och en helt obegriplig refrängdynamik. Den här gamla skolans rock 'n' roll, som dom själva har kallat den, får mig att mer än tidigare längta till framtiden där detta är bortglömt och raderat ur våra minnen. Men det värsta av allt är väl att dom kommer gå till andra chansen oavsett vad jag säger... Men för mig kommer dom sist!

Manda - Glow
Min placering: 2:a chansen
Tävlingens andra copycat. Alvaro Estrella var först i och med sitt rullband à la Grekland 2009 och glasbur à la Azerbajdzjan 2013. Manda har klonat Moldaviens upphissade kvinna i långklänning gånger tre och försett dom med den i dessa sammanhang otroligt återkommande fiolen. Låten då? Jag kan inte riktigt bestämma mig. Jag glömmer bort den ganska fort. Det är lite ljummet. Hon måste precis som JEM visa mer attityd. Se och lär av Beyonce och Pink och kom igen nästa år, då är du kanske redo. 

Panetoz - Efter solsken
Min placering: 2:a chansen
Men här blev jag glatt överraskad! Det finns någon slags melankoli i detta som jag faller för. Mina fördomar mot denna grupp som i mina ögon bara var ett gäng gapiga och studsiga killar som aldrig kan vara seriösa slogs sönder och samman. Det är kontrollerat, tilltalande och innehåller något som vi i dansen brukar kalla organiserat kaos. Jag gillar texten mycket, finns mycket mer djup än jag trodde och nu får titel en ny mening för mig!

Pink Pistols - I am somebody
Min placering: 6
Till skillnad mot Panetoz där jag blev glatt överraskad blir jag här motsatsen. Jag vill inte säga att jag hade höga förväntningar men jag förväntade mig en snygg show. Låten är lite obegriplig i uppbyggnaden och även jag som är för att bryta barriärer tycker att detta spretar lite väl mycket. Samtidigt som sånginsattsen är lite klen. Ge mig äkta divamoment! Ni är ju så snygga, kom igen!

Sanna Nielsen - Undo
Min placering: Final
Frågar ni mig så är denna bättre än empty room. Sanna är alltid proffsig och levererar. Detta kanske kan vinna allt. Det är inte min personliga favorit utav alla låtar vi hört fram tills nu, men jag skulle inte bli besviken om denna vann och jag tror att den, för min del, kommer att växa! Har svårt att se hur hon inte skulle klara sig till finalen med en direktbiljett...

Little Great Things - Set yourself free
Min placering: 7
Jag gillar titeln. Dom ser coola ut. Det var det. Vad händer med artisterna?? Var är attityden och förmågan att fånga kameran? Det är för många som ger ett skolprojektintryck. Visst visst, det här är bara rep, men seriöst detta är inte okej. Kolla på de stora artisterna som slagit. De kan stå helt still på en scen och fånga in publiken och TV-tittarna endast med den utstrålning de sänder ut. Jag är ledsen Benny Andersson, dina barnbarn behöver några år till i skolan innnan dom ens kan nosa på din framgång...

Martin Stenmarck - När änglarna gått hem
Min placering: Final
FINALLY!! Tack Martin som visar vart skåpet ska gå. Jag var orolig att detta inte skulle vara bra men oj oj oj. Jag finner inte ord. Jag vill bara lyfta upp händerna på luften och låta mig svepas med i melodins kraft och Stenmarcks perfekta stämma. Det här är min vinnare, slår allt och alla. Full pott. Genialt, absolut perfektion!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar