tisdag, oktober 08, 2013

Personlig utveckling

Tänk så mycket man kan växa som person egentligen. Idag fick jag när jag satt på spårvagnen en uppenbarelse om hur mycket jag har vuxit som person på bara några få år. Sedan jag började på Balettakademien har jag nog gjort den avgörande utvecklingen för att kunna bli professionell dansare, och då syftar jag inte på tekniken eller hur jag dansar, utan det som sker inuti mitt huvud när jag dansar och i övrigt lever mitt liv. Det handlar om hur jag ser på min situation, min utveckling och min framtid.

Jag har länge vetat hur jag måste tänka och agera för att bli det jag vill bli, men det har som aldrig riktigt sjunkit in och verkligen blivit mitt sätt att tänka på. Men i somras tog jag mig mycket tid till att fundera på mitt liv och alla delar utav det. Så mycket handlar om den bild jag vill ha utav mig själv. Jag har insett att det tjänar absolut ingenting till att anse sig vara ett offer och ge vika för den känslan. Med offer menar jag inte att man måste vara utsatt utav saker som mobbing eller liknande, utan man kan vara offer för en viss känsla. Jag har varit offer för att trycka ner mig själv och sorg över att inte vara nöjd med mig själv. Vad hjälper det mig? Inte ett skvatt kom jag fram till. Jag är så less på att inte tycka om mig själv så det ända sättet för mig för att inte låta det trycka ner mig är att göra det jag måste för att inse att jag kan vara underbar och förtjäna framgång. Det låter så självklart och lätt, men kan du säga att du älskar dig själv? Att du tycker att du förtjänar allt du vill ha? Tänk efter riktigt noga innan du svarar. Jag slår vad om att du svarar nej på minst en utav dessa frågor.

Jag har några riktigt stora drömmar. Det är jobb jag vill göra, liv jag vill leva, platser jag vill uppleva. Jag har insett att mina drömmar kan bli verklighet om jag väljer att slänga ut alla nedtryckande tankar jag har om mig själv och istället gör allt jag kan och måste för att bli det jag vill bli. En dag ska jag vara husdansare i Melodifestivalen. Det är det största jag kan göra. Jag vet vilken typ utav dansare jag vill vara för att kunna njuta till fullo utav det drömjobbet. Jag har insett att den drömmen kan bli verklighet. Den ska bli verklighet. Jag ska slita häcken av mig detta sista år och sedan ska jag se till att min dröm om att vara en utav husdansarna i Melodifestivalen blir verklighet.

2 kommentarer:

  1. Jag är övertygad om att du om någon kan göra det du vill. I mina ögon har du alltid varit fantastisk och stark. Hade du inte varit min dotter hade jag nog varit avundsjuk. Kom ihåg att jag stöttar dig i allt, om du behöver det. <3

    SvaraRadera
  2. Det är så mycket lättare när man har en sån härlig familj som stöttar en :-)

    SvaraRadera